"France Prešeren ni za mene samo največji slovenski pesnik 19. stoletja, ampak tudi ena iz močnih povezav med slovensko in češko kulturo. (...)"  
 
Marek Pavlík
kulturni ataše Veleposlaništva Češke Republike
 
 

 

Vanessa Redgrave
in
Stane Sever

 
Prešeren je v enem od svojih sonetov kritiziral Kopitarja in njegovo delo. V njem je Kopitar po poklicu ...
     

 
 
 
 
       
  Kako poslušate recitacije ali glasbo?  
   
Kliknete ikono in če vas program vpraša, ali naj predvaja skladbo s trenutnega mesta ali pa naj jo prenese k vam na disk, lahko izberete prvo možnost in program začne dobivati podatke, ki jih bo predvajal. Kadar obstaja resna nevarnost, da bi kako skladbo ali recitacijo hoteli poslušati večkrat, izberite drugo možnost in jo shranite na disk. Zapomnite si mapo, kamor ste jo odložili, naslednjič pa datoteko poiščite in dvakrat kliknite nanjo za predvajanje.


 
  Težave s poslušanjem recitacij ali glasbe?  
   
Najprej vsekakor preverite, ali so zvočniki vklopljeni in jakost nastavljena nad mejo slišnosti. Večina zvočnikov ima nekje na ohišju gumb za nastavljanje, jakost pa lahko uravnavate tudi s pomočjo programa - preverite oba načina. Če program po kliku na ikono sporoči napako in ne ve, s katerim programom bi datoteko predvajal, skoraj zagotovo nimate nameščenega glasbenega predvajalnika. Morali si ga boste priskrbeti in namestiti. V skrajni sili povprašajte za pomoč kakega lokalnega računalniškega znalca, tule pa sta dve povezavi, ki vam v tem primeru utegneta priti prav. Windows Media Player je tako ali tako vgrajen v novejše različice programa Windows, obstaja pa tudi različica za Mace in najdete jo tule. Na PC računalnikih je priljubljen tudi program WinAmp.


 
  Vprašanja, pripombe, predlogi?  
   
Pišite nam!


 
       
       
 
 
Založba Pasadena © Založba Pasadena d.o.o., Ljubljana
tehnična izvedba skupina TiBor, Dokumentarna d.o.o.
 skupina TiBor

Stran je optimizirana za Internet Expolorer 5.* in ločljivost 800 x 600 pri 32-bitni grafiki.
Izdelavo strani je finančno podprlo Ministrstvo za kulturo RS.